Monday, November 16, 2009

kosmo - rumours

Posted on 7:58 PM by red warrior

Kelantan berwajah baru?




LIMA muka baru bakal menyarung jersi Kelantan untuk saingan Liga M musim 2010.

Selepas berjaya mengalunkan gelombang kebangkitan bola sepak di negeri Cik Siti Wan Kembang itu, Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) kini bersedia untuk membawa masuk tenaga baru bagi terus memperkuatkan pasukan.

Sumber Kosmo! memberitahu, penyerang kebangsaan yang juga bekas pemain UPB-My Team, Nurshahrul Idlan Talaha dan penyerang muda Pulau Pinang, S. Chanturu bakal menjadi penggempur terbaru sang Kijang untuk musim depan.

Menurutnya, kehadiran kedua-dua pemain yang memiliki larian kencang akan bergandingan bersama Indra Putra Mahayuddin dan Norfarhan Mohamad yang sudahpun mengesahkan akan terus kekal bersama skuad Kelantan untuk semusim lagi.

"Kita juga membawa pulang bekas pemain remaja Kelantan, Shakir Shaari, 23, yang sebelum ini menyarung jersi MPPJ FC pada musim 2005 sebelum ke UPB-MyTeam selama tiga musim berikutnya untuk digandingkan bersama playmaker kita, Piya (Badri Radzi).

"Dia memiliki kelebihan dalam membuat hantaran tepat selain mampu menggerakkan bahagian tengah kerana teknik pengawalan bola yang cukup bagus," katanya ketika dihubungi semalam.

Tambahnya, penjaga gol kebangsaan, Syed Adney Syed Hussien juga turut dikaitkan sebagai antara pemain baru yang akan menyarung jersi Kelantan musim depan selepas pasukan lamanya, UPB-MyTeam menarik diri daripada Liga M musim depan.

Kehadiran Syed Adney menguatkan lagi khabar angin yang bertiup kencang mengenai pengguguran Halim Napi (gambar) daripada skuad Kelantan.

Dalam pada itu, Kelantan dikatakan gagal untuk mendapatkan khidmat pertahanan Felda United, Nazrulerwan Makmor yang mewakili Kelantan seba- gai pemain berstatus pinjaman pada aksi Piala Malaysia lalu.

"Norhafiz Zamani (Misbah) juga dalam senarai kita untuk dibawa ke Kelan- tan, namun dia juga gagal mendapatkan pelepasan daripada majikannya kerana masih mempunyai baki kontrak bersama KL Plus.

"Bagaimanapun, kita berjaya mendapatkan khidmat ketua pasukan Perak, S. Subramaniam," ujarnya.

Sementara itu, bekas penyerang kebangsaan yang beraksi bersama Kuala Muda Naza (KM Naza), Akmal Rizal Rakhli dan pertahanan Perlis, Azizi Che Ros serta pemain tengah Selangor, Hardi Jaafar turut dikaitkan dengan perpindahan ke Kelantan pada kempen Liga Malaysia musim depan.

No Response to "kosmo - rumours"

Leave A Reply